Καταχώρηση επιχείρησης στην Google

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η καταχώρηση επιχείρησης στην Google είναι από τις πρώτες κινήσεις ψηφιακής προβολής που πρέπει να κάνει μια εταιρική οντότητα.

Καθημερινά, εκατομμύρια Έλληνες αναζητούν προϊόντα και υπηρεσίες στο διαδίκτυο. Η μηχανή αναζήτησης της Google κατέχει μερίδιο 98,55% στην αγορά, κάτι που σημαίνει ό,τι όποιος ψάχνει, ψάχνει εκεί!

Είναι αυτονόητο λοιπόν, ότι όποια επιχείρηση επιθυμεί να αυξήσει την προβολή της και το πελατολόγιο της, πρέπει να βρίσκεται στην Google. Για την ακρίβεια, όχι μόνο να βρίσκεται, αλλά και να πείθει το κοινό να την εμπιστευτεί.

Καταχώρηση επιχείρησης στην Google: Τι είναι το Google Business Directory

Ο εταιρικός κατάλογος της Google, είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός κατάλογος που υπάρχει παγκοσμίως.

Εκατομμύρια εταιρείες είναι καταχωρημένες σε αυτόν, και κάθε μια από αυτές φαίνεται στους χάρτες της Google ως μια κόκκινη καρφίτσα. Κάθε φορά που ψάχνουμε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, στα αποτελέσματα αναζητήσεων εμφανίζονται και οι χάρτες της Google, με τις επιχειρήσεις που ή ίδια έχει αξιολογήσει ότι απαντούν στο ερώτημα μας.

Πώς γίνεται στην πράξη η καταχώρηση επιχείρησης στην Google

Για να καταχωρήσουμε την επιχείρηση μας στην Google, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτουμε έναν λογαριασμό Gmail.

Η δημιουργία ενός Google Business Profile, γίνεται μέσα από την διεύθυνση business.google.com και η αρχική διαδικασία δεν απαιτεί περισσότερα από μερικά λεπτά για να ολοκληρωθεί. Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, μας ζητείται ένα κινητό τηλέφωνο η κυριότητα του οποίου επιβεβαιώνεται μέσω αποστολής SMS.

Αφού ολοκληρώσουμε και αυτό το βήμα, είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε την εμφάνιση της επιχείρησης μας.

Ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινάει κάνοντας το 1ο βήμα

Η δημιουργία του προφίλ είναι μόνο το 1ο βήμα για την καταχώρηση επιχείρησης στην Google.

Οι ενέργειες που θα κάνουμε μετά, θα καθορίσουν αν η μηχανή αναζήτησης μας αγαπήσει και αρχίσει να μας εμφανίζει ψηλότερα όσο περνάει ο καιρός. Και αυτές οι ενέργειες, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενεργειών όπως:

  • Συμπλήρωση όλων των απαραίτητων πληροφοριών
  • Ανέβασμα εικόνων στις κατάλληλες διαστάσεις και στο κατάλληλο μέγεθος σύμφωνα με τα Google guidelines
  • Σταδιακή αύξηση των θετικών κριτικών και αλληλεπίδραση με το κοινό
  • Απάντηση σε ερωτήσεις ενδιαφερομένων χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά του ενδιαφέροντος μας
  • Κοινοποίηση ενημερώσεων που αφορούν την δραστηριότητα μας

Ο ρόλος ύπαρξης εταιρικής ιστοσελίδας

Σε άλλο άρθρο μου, έχω αναφέρει ότι η κατασκευή ιστοσελίδας είναι ίσως το σημαντικότερο επιχειρηματικό βήμα μετά την ίδρυση μιας εταιρείας.

κατασκευή ιστοσελίδας

Η ύπαρξη εταιρικού website, αφενός δηλώνεται στις ρυθμίσεις ενός Google Business Profile και αφ’ετέρου λειτουργεί καταλυτικά στην εμφάνιση μας στις πρώτες θέσεις αποτελεσμάτων.

Ο λόγος είναι ότι στην εταιρική μας ιστοσελίδα, παρουσιάζουμε και αξιοποιούμε στο έπακρο όλες τις λέξεις κλειδιά στις οποίες στοχεύουμε μέσα από άρθρα, σελίδες υπηρεσιών κλπ.

Παίζουμε πάντα με τους κανόνες

Σε κάθε μας βήμα, πρέπει να γνωρίζουμε ποιά είναι τα guidelines της Google.

Ο Αμερικανικός κολοσσός έχει φροντίσει ώστε να υπάρχει άπειρο documentation για ό,τι αφορά την καταχώρηση επιχείρησης στην Google και οφείλουμε να είμαστε διαβασμένοι.

Μία λάθος ενέργεια που αντιβαίνει τους κανόνες, μπορεί να οδηγήσει στην χαμηλή μας κατάταξη ή τον αποκλεισμό του προφίλ μας από τον εταιρικό κατάλογο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα ξοδέψουμε αρκετούς πόρους για να μπορέσουμε να σώσουμε την κατάσταση.

Η υποστήριξη της Google μπορεί να πάρει καιρό να μας απαντήσει, και έως τότε θα βράζουμε στο ζουμί μας!

Καταχώρηση επιχείρησης στην Google: Συνεργάσου με την GoDigi

Επιθυμείτε να προβληθεί η επιχείρηση σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε!

GoDigi, διαθέτει την εμπειρία να αναλάβει την ψηφιακή σας προβολή στην μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης. Συνεργαζόμαστε χρόνια με επιχειρήσεις στον κλάδο υπηρεσιών και έχουμε πολυετή εμπειρία.

Μπορούμε να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα για όλα τα βήματα που πρέπει να κάνετε ώστε να δομήσετε με επιτυχία την ψηφιακή σας παρουσία και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με όποιον από τους ακόλουθους τρόπους σας εξυπηρετεί:

More to explore